Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Στο στόχαστρο όλες οι καταχτήσεις του φοιτητικού κινήματος


Κατατέθηκε χθες στη Βουλή το σχέδιο του νέου Νόμου πλαίσιο–Στο στόχαστρο όλες οι καταχτήσεις του φοιτητικού κινήματος
Κατατέθηκε χθες στη Βουλή το σχέδιο του νέου Νόμου πλαίσιο–Στο στόχαστρο όλες οι καταχτήσεις του φοιτητικού κινήματοςΚατατέθηκε χθες, τέλη Ιουλίου, στη Βουλή το σχέδιο του νέου Νόμου πλαίσιο που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για ένα άκρως αντιδραστικό νομοσχέδιο που θα μετατρέψει τα Πανεπιστήμια χωρίς προσχήματα πλέον, θα οδηγήσει στην επιβολή διδάκτρων, τον περιορισμό ή ακόμα και κατάργηση της δωρεάν σίτισης και στέγασης, των συγγραμμάτων κατάργηση του Πανεπιστημιακού ασύλου ενώ στο στόχαστρο μπαίνει ακόμα και η λειτουργία των παρατάξεων. Όπως μετέδωσε η ΝΕΤ, η Α. Διαμαντοπούλου, υπουργός παιδείας της δοσίλογης κυβέρνησης δήλωσε:
Να σταματήσει το Πανεπιστήμιο να είναι χώρος κομματισμού, παρατάξεων και αντιπαλότητας των κομμάτων ή δημιουργίας κομματικών συσχετισμών, όπως συμβαίνει στις εθνικές ή αυτοδιοικητικές εκλογές. Αυτό είναι μια «κόκκινη γραμμή» που δεν ξεπερνάται. Δεν γίνεται να δημιουργούνται συσπειρώσεις κομμάτων και να λειτουργούν οι παρατάξεις με τον τρόπο που λειτουργούν σήμερα. Αυτό είναι εκτός συζήτησης. Όπως εκτός συζήτησης είναι και η οργάνωση που πρέπει να υπάρχει στις σπουδές, δηλαδή να εγγράφονται οι φοιτητές, να παρακολουθούν τα μαθήματά τους, να υπάρχουν προϋποθέσεις για τις εξετάσεις, να υπάρχουν προαπαιτούμενα  μαθήματα”. (υπογραμμίσεις δικές μας)
Η υπουργός Παιδείας καλεί τους καθηγητές να βάλουν ακόμα περισσότερα προαπαιτούμενα την ίδια ώρα που η κυβέρνηση κάνει τα πτυχία εντελώς άχρηστα για την αγορά εργασίας.
Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) τον Απρίλη το ποσοστό ανεργίας ανήλθε στο 15,8% από 11,9% τον αντίστοιχο περσινό μήνα και 16,2% τον Μάρτη του 2011. Ο συνολικός αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 786.459 άτομα. Στις ηλικίες 15-24 ετών η ανεργία ετών ανήλθε σε 43,1% (από 30,8% τον Απρίλη 2010).  Στις ηλικίες από 25-34 ετών η ανεργία αφορά το 22,3% του συνόλου (από 15% ) . Στις ηλικίες 35- 44 ετών η ανεργία ανήλθε σε 12,7% (από 10,4% πέρυσι).
Θυμίζουμε επίσης ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μείωσε από τη στιγμή που ανέλαβε την διακυβέρνηση την κρατική χρηματοδότηση προς τα Πανεπιστήμια περισσότερο από 50% ενώ ουσιαστικά βάζει τέλος και στην Πανεπιστημιακή έρευνα.
Θα επανέλθουμε.
Πορεία Αριστερή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου