Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Μανιφέστο αλληλεγγύης της Λαϊκής Συνέλευσης Λονδίνου

από Autonomy Against Barbarism
Σ’ αυτή την εποχή της μεγάλης σύγχυσης, της πολιτική απάθειας και παραπληροφόρησης είμαστε αναγκασμένοι να ανταποκριθούμε δυναμικά στα ζητήματα που μας αφορούν, ως πολίτες του κόσμου, ως ανθρώπινα όντα.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς την πλατεία Συντάγματος και, ταυτόχρονα, καλούμε για την επανασύνταξη του δικτύου «Πραγματική Δημοκρατία Τώρα» σε όλη την Ευρώπη.
1) Καταδικάζουμε την προπαγάνδα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που αποκρύπτουν την πραγματικότητα σε ότι αφορά την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι η βία ξεκινά από τους διαδηλωτές, ενώ υπάρχουν πολλές πηγές που επιβεβαιώνουν ότι η ελληνική αστυνομία δρα κατασταλτικά απέναντι στις μάζες, προσφεύγοντας στην χρήση απαγορευμένων δακρυγόνων, τιμωρώντας και χτυπώντας διαδηλωτές δίχως κανέναν λόγο είτε με το να επιτίθεται και να συλλαμβάνει ακόμη και αυτούς που δεν συμμετέχουν σε διαμαρτυρίες. Η καταστολή της 29ης Ιουνίου ήταν, στην πραγματικότητα, ένας χημικός πόλεμος κατά των διαδηλωτών.
Καταδικάζουμε τις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης: 1) Την ενεργοποίηση μηχανισμών του ΔΝΤ-Τρόικας, ΕΕ και ΕΚΤ, δίχως την συγκατάθεση του ελληνικού λαού. 2) Την στάση του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου που αποκάλεσε την πλειοψηφία του ελληνικού λαού «απατεώνες», και παράλληλα δήλωσε ανοιχτά ότι εάν συνεχιστεί η αστάθεια, ο στρατός θα πρέπει να επέμβει προκειμένου να προστατεύσει τις τράπεζες από το λαό. Αναρωτιόμαστε, ποιος, όμως, θα προστατεύσει τους ανθρώπους από την εξουσία και τον κανιβαλισμό των τραπεζών;
Η Ισπανία και η Ελλάδα έχουν παγιδευτεί μέσα σε πολιτισμικά στερεότυπα, που καλλιεργούνται από τα κύρια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.Πολλοί έχουν παραπλανηθεί πιστεύοντας ότι αυτό το οικονομικό αδιέξοδο έχει να κάνει με τις πολιτιστικές μας συνήθειες. Φυσικά αναγνωρίζουμε την αποτυχία μας να αντιληφθούμε τα σημάδια μέσα στο χρόνο, καθώς εν γνώση μας αγνοήσαμε τα προβλήματα και αρνηθήκαμε να δούμε που μας οδηγούσε η καταστροφική οικονομική παγίδα για χάρη των ιδιωτικών τραπεζών και των παγκόσμιων κερδοσκόπων. Συνεπώς, καλούμε τους λαούς να ξεσηκωθούν και να αμφισβητήσουν την απάθεια και τον καταναλωτισμό. Είναι καιρός να πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας, και να τελειώσει η ισχύς του καπιταλισμού πάνω από τις ζωές μας, τόσο οικονομικά όσο και πολιτικά/θεσμικά.
Αυτό που βιώνουμε, είναι η στυγνή εφαρμογή του καταστροφικού οικονομικού μοντέλου της ΕΕ, με τον πιο αντιδημοκρατικό και προκλητικό τρόπο, ενώ οι πολιτικοί ηγέτες κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν τους λαούς παραπλανημένους, και ως εκ τούτου εύκολα χειραγήσιμους. Το σημερινό κοινωνικο-πολιτικό σύστημα έχει ως στόχο να μεγιστοποιεί το κέρδος και να κοινωνικοποιεί το κόστος.
2) Συμπαραστεκόμαστε στους Αγανακτισμένους της Ισπανίας, που ήταν και πάντα θα είναι μια σημαντική επιρροή και έμπνευση για εμάς, στο λαό της Γαλλίας και όλους όσους αντιμετωπίζουν παρόμοιες δύσκολες στιγμές, στο λαό του Ιράν που μάχεται ενάντια στο καταπιεστικό καθεστώτος του, στον λαό της Τυνησίας και της Αιγύπτου οι οποίοι έδειξαν το δρόμο προς την ελευθερία, στο λαό της Συρίας, του Μπαχρέιν, της Υεμένη, του Μαρόκο … ο αγώνας είναι κοινός.
3) Στέλνουμε την αλληλεγγύη μας, επίσης, στο λαό της Χιλής που αγωνίζεται ενάντια στις ιδιωτικοποίησες των σχολείων και των πανεπιστημίων. Κατά τη διάρκεια του 2011 πολυάριθμες διαδηλώσεις φοιτητών πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά τα μέσα ενημέρωσης παραμένουν σιωπηλά σχετικά με αυτό. Ο λαός της Χιλής έχει μια μακρά ιστορία αγώνων ενάντια στην εκμετάλλευση, ένας από τους πιο σημαντικούς είναι ο αγώνας κατά της στυγνής δικτατορίας του Αουγκούστο Πινοσσέτ. Σύμφωνα με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική, μόνο λίγα προνομιούχα άτομα θα μπορούν ν’ απολαμβάνουν κοινωνικές παροχές, ενώ η ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης, θα συντρίψει τα όνειρα του συνόλου της νεολαίας και θα καταδικάσει τις μελλοντικές γενιές στον αναλφαβητισμό.
4) Πιστεύουμε σε ένα παγκόσμιο πολιτικό σύστημα ισότιμης συμμετοχής όλων των ανθρώπων στην πολιτική ζωή, και αυτό θα πρέπει να αποτελεί την κυρίαρχη αξία της κοινωνίας, αντί για το χρήμα, τον παραγωγισμό και τον οικονομισμό.
5) Υπάρχει ένα αγγλικό ρητό που λέει: «να πιάσουμε τον ταύρο και από τα δύο κέρατα». Σε απάντηση στην κρίση, βλέπουμε πλέον τόσο την πολιτική του εθνικισμού όσο και του ευρωπαϊκού κράτους-φεντεραλισμού να ξεπροβάλλουν. Ο εθνικισμός, όμως προορίζεται να είναι διχαστικός, ρατσιστικός, φασιστικός, και ως εκ τούτου, τελικά, αντιδημοκρατικός. Με το παγκόσμιο κεφάλαιο πλέον να υπαγορεύει τις πολιτικές της κάθε χώρας, η Συνθήκη της Βεστφαλίας έχει κάνει τον κύκλο της. Την ίδια στιγμή, απορρίπτουμε οποιαδήποτε πολιτική ένωση επιβλήθηκε σε μας από το ευρωπαϊκό κράτος ως λύση για την κρίση, η οποία μόνον θα ζημιώσει κάθε χώρα περαιτέρω, ακολουθώντας το ίδιο αποτυχημένο νεοφιλελεύθερο/παγκόσμιο καπιταλιστικό μοντέλο.
6) Αντ ‘αυτού, θα αντικαταστήσουμε και να μετατρέψουμε αυτούς τους αποτυχημένους θεσμούς με Λαϊκές Συνελεύσεις.
7) Ας υπάρξει κάλεσμα για Λαϊκές Συνελεύσεις παντού! Για να εκφράζουμε τα δικά μας κοινά, την τοπική μας κυριαρχία, τα μέσα για να οικοδομήσουμε μια νέα κοινωνία που θα στηρίζει τους ανθρώπους και τον πλανήτη, ενώ παράλληλα προωθώντας κάθε έθνος να ενταχθεί ως ένα, να κυριαρχήσουν παντού. Διότι μόνο τότε, όταν το παγκόσμιο κεφάλαιο αντικατασταθεί από τη λαϊκή εξουσία, η φτώχεια, η πείνα, ο πόλεμος και η πλανητική καταστροφή θα τελειώσει.
Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός
Νομίζω ότι μπορώ να αλλάξω τα πράγματα.
Νομίζω ότι μπορώ να βοηθήσω.
Ξέρω ότι μαζί μπορούμε.
Για την ειρήνη, την ισότητα και την ελευθερία
Πραγματική Δημοκρατία Τώρα – Λονδίνο Διεθνής Συνέλευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου