Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Επιστολή προς την κυβέρνηση: «Θα έχετε την τύχη του Τσαουσέσκου»

από Autonomy Against Barbarism

Αποφασίσαμε σαν Συντονιστική Ομάδα του eagainst.com, μετά τις πρωτοφανείς εκδηλώσεις κρατικής καταστολής στην Αθήνα να απευθυνθούμε προς την κυβέρνηση της Ελλάδος με μια ανοιχτή επιστολή που ελπίζουμε πως θα εκφράσει και ένα μέρος της κοινωνίας. Οι πολίτες της χώρας, ασκώντας το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του «συνέρχεσθαι» (άρθρ.11 παρ.1 Σ.), συγκεντρώθηκαν κατά χιλιάδες μπροστά στο κτίριο της Βουλής που – όπως αποδεικνύεται καθημερινά ολοένα και περισσότερο –κατ’ επίφαση και μόνο, αποτελεί το σύμβολο της Δημοκρατίας.
Εκεί, αντιμετώπισαν την βάρβαρη επίθεση των Μονάδων Αποκατάστασης Τάξης, που παρέβησαν τα καθήκοντά τους, αφού, σε καμμία περίπτωση δεν επιχείρησαν να καταστείλουν επιθετικούς διαδηλωτές, αλλά αντίθετα, να σπείρουν το φόβο, μέσω της πρόκλησης (και της απειλής πρόκλησης) σωματικών βλαβών (κατά την έννοια των αρθρ.308, 308Α, 309 και 310 Π.Κ.) .
Εκατοντάδες συνάνθρωποι μας αντιμετώπισαν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, λόγω της κατάχρησης απαγορευμένων από τις διεθνείς συμβάσεις (στις οποίες η χώρα έχει προσχωρήσει) χημικών όπλων που εκτοξεύτηκαν ακόμη και σε κλειστούς χώρους όπως το μετρό, οι ταβέρνες της Μητροπόλεως, καφετέριες. Πολλοί άλλοι χτυπήθηκαν με κλομπ στο κεφάλι, πράξη που αποτελεί απόπειρα ανθρωποκτονίας. Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Δεν ξεχνάμε την 11η Μαΐου που έστειλε στο νοσοκομείο κάμποσους διαδηλωτές, μεταξύ αυτών και τον Γιάννη Καυκά, ο οποίος χαροπάλευε για πάνω από 2 εβδομάδες στην εντατική. Δεν ξεχνάμε την δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου, τους βασανισμούς και δολοφονίες μεταναστών μέσα στα αστυνομικά κολαστήρια που εσείς αποκαλείται αστυνομικά τμήματα. Δεν ξεχνάμε πως οι δολοφόνοι της Marfin παραμένουν ακόμη άφαντοι, την ώρα που η αστυνομία αρκείται σε συλλήψεις που βασίζονται αποκλειστικά σε καταγγελίες καταδοτών – υπηρετών του καθεστώτος οι οποίοι φαίνεται να έχουν ως αποκλειστική «εργασία» να στοχοποιούν ειρηνικούς ακτιβιστές. Δεν ξεχνάμε τις κτηνώδης επιθέσεις στους φοιτητές κατά τις κινητοποιήσεις του 2007. Η λίστα είναι μεγάλη. Τόσο μεγάλη που αν προσθέσει κανείς τα περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας για τα οποία ηθικός αυτουργός είναι η παρούσα Κυβέρνηση αλλά και η προηγούμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιο δικαστήριο για την απόδοση ευθυνών φαίνεται να είναι, στην καλύτερη περίπτωση το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, αν όχι το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης (αρμόδιο για την εκδίκαση εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και των εγκλημάτων πολέμου) .
Όταν ο αρμόδιος υπουργός και πολιτικά υπεύθυνος της εν λόγω κατάστασης, Χ.Παπουτσής, κλήθηκε να απολογηθεί για την στάση της αστυνομίας, αυτιστικά δήλωσε πως “κάποιοι θέλουν νεκρούς”… Είναι εμφανές πως αυτός που πραγματικά “θέλει νεκρούς” είναι η ηγεσία της ελληνικής αστυνομίας και όχι οι αόριστοι “κάποιοι”. Αυτοί των οποίων οι πράξεις «έκαναν τον γύρο του κόσμου» προκαλώντας την παγκόσμια κατακραυγή και όχι τα θύματα αυτών!
Επίσης καταδικάζουμε, την απαγόρευση του απόπλου του καραβιού Foltila II που είχε ως στόχο του ανθρωπιστική αποστολή προς την Γάζα. Η απαγόρευση αυτή, είχε ως αποτέλεσμα για μια ακόμη φορά να ξεσηκωθεί γενική κατακραυγή εις βάρος της Ελλάδας, σε ότι αφορά το θέμα του σεβασμού βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Εδώ ήμασταν επίσης, όταν οι 300 μετανάστες απεργοί πείνας αντιμετώπιζαν τις προκλήσεις σας, εδώ ήμασταν όταν ο κύριος Θ. Πάγκαλος και διάφοροι άλλοι πραιτοριανοί του καθεστώτος προπαγάνδιζαν το γνωστό «μαζί τα φάγαμε», σε συνεδριάσεις του εξωτερικού, επιδεινώνοντας έτσι το στερεότυπο του «τεμπέλη και κλέφτη Έλληνα» δυσφημώντας και συκοφαντώντας με αυτόν τον τρόπο τους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που ζουν ως μετανάστες σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Βέβαια, οι Έλληνες πολιτικοί ουδέποτε ενδιαφέρθηκαν για τους μετανάστες, είτε αυτούς που αναζητούν μια καλύτερη τύχη εντός της χώρας, είτε για τους Έλληνες που αποφασίζουν να εγκαταλείψουν το ερείπιο που λέγεται Ελλάδα, αναζητώντας καλύτερες ευκαιρίες ή απλώς μία αξιοπρεπή ζωή στο εξωτερικό.
Με ποιο δικαίωμα οι Ελληνικές αρχές σημαδεύουν με τα αυτόματά τους άοπλους ακτιβιστές του καραβιού προς την Γάζα; Δεν θέλει και πολύ να το σκεφτεί κανείς πως η τριάδα Παπανδρέου-Πάγκαλος-Παπουτσής και η υπόλοιπη ελληνική πολιτική ηγεσία εν γένει, έχουν μετατραπεί στα καλύτερα πιόνια της εθνικιστικής πολιτικής του Ισραήλ και, όπως πάντα, δείχνουν να είναι οι καλύτεροι υπηρέτες των Αμερικανών. Όλα αυτά φυσικά με το αζημίωτο, να «σωθεί» η οικονομία, να «σωθούν» οι (ήδη χρεοκοπημένες) τράπεζες…
Τόσο η καταστολή της 29ης Ιουνίου, όσο και η περίπτωση του Foltila II δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο της «δημοκρατίας» σας. Άλλωστε, ο κύριος Πάγκαλος, γνωρίζει πολύ καλά από δικτατορίες. Είναι τυχαίο ότι ο «κυρίαρχος» λαός (όπως, προφανώς ειρωνικά, τον αποκαλούν οι πολιτικοί μας) φωνάζει πως «η χούντα δεν τελείωσε το ‘73»;
Το καθεστώς θα προσπαθήσει, με κάθε τρόπο, να καταστείλει κάθε εξέγερση. Θα χτυπήσει όσους διαδηλωτές θέλει. Δεν θα μπορέσει όμως ποτέ να «σκοτώσει» την αλήθεια για τα γεγονότα. Ακόμη περισσότερο, ας μην ξεχνάει τις εξεγέρσεις στον Αραβικό κόσμο. Ας μην ξεχνάτε κύριοι της κυβέρνησης πως πλέον, ούτε ελικόπτερο ούτε τίποτα θα μπορέσει να σας σώσει από κάποια επικείμενη λαϊκή εξέγερση που το ίδιο το καθεστώς σας πυροδοτεί επιδεικνύοντας το πιο απάνθρωπο πρόσωπό του.
Οι σκηνές που διαδραματίστηκαν την 29η Ιουνίου δείχνουν πως η δημοκρατία, έστω και στην πιο επιφανειακή της μορφή, ανήκει πλέον στο παρελθόν. Όμως, ο λαός δεν φαίνεται διατεθειμένος να αφήσει την έννοια της δημοκρατίας να καταντήσει μια λέξη ξεχασμένη σε τόμους λεξικών. Όταν χιλιάδες κόσμου, και όχι απλά υπερενθουσιασμένοι πιτσιρικάδες, βροντοφωνάζουν «μέρα με την μέρα το μίσος μεγαλώνει, μπάτσοι – γουρούνια – δολοφόνοι », όταν 60χρονοι αναγκάζονται να φτάσουν στο σημείο να στήσουν οδοφράγματα και να πετάξουν πέτρες προκειμένου να απωθήσουν τις δυνάμεις καταστολής και να γλιτώσουν τη ζωή τους, καλά θα κάνουν «οι άρχοντες» του καθεστώτος να θυμούνται το τέλος που είχε ο δικτάτορας Τσαουσέσκου.
Αν όσοι θεωρηθούν υπεύθυνοι από την πλειοψηφία του λαού για τη σημερινή οικονομική, πολιτική και κοινωνική εξαθλίωσή του, δεν θέλουν να έχουν το ίδιο τέλος, καλά θα κάνουν να παραιτηθούν όσο είναι ακόμη καιρός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου